Heijnen Orthopedie

Braces & orthesen

Nek & hals

Ons assortiment halskragen biedt de passende licht tot matige ondersteuning aan nek en hals.

Zachte halskraag voor milde ontlasting van de cervicale wervelkolom. Anatomisch gevormde uitsparing voor de kin. Bijzonder comfortabel om te dragen.

Cervicaalorthese van plastazote met een versterking aan voor- en achterzijde voor een sterke immobilisatie van de halswervels. Voorzien van een grote trachea-opening en een comfortabele pasvorm.

Halskraag van ademend, vormvast schuim met anatomisch gevormde kunststof versterking voor een effectieve bewegingsbeperking en ontlasting van de cervicale wervelkolom.

Schouder en arm

Hoge kwaliteit, huidvriendelijke materialen en het hoogst mogelijke draagcomfort. Onze orthesen bieden de optimale verzorging bij schouder- en armproblematiek.

Deze is geschikt bij de behandeling en ter voorkoming van een tenniselleboog en golfelleboog.

Deze geeft gerichte en gedoseerde compressie op de onderarmspieren ter ontlasting van de geïrriteerde peesaanhechting.

Deze ondersteunt en activeert de spierwerking rondom het ellebooggewricht en vermindert de pijn. De geïntegreerde antibacteriële vezels zorgen voor een verbeterde hygiëne.

Deze geeft stabilisatie aan de schouder, beperkt ongewenste bewegingen en is gemaakt van temperatuurregulerend materiaal. Het bandsysteem biedt extra stabiliteit en flexibiliteit.

Hand en vinger

Bij intensief gebruik en overbelasting van handen en vingers kunnen onze handorthesen- en braces de onaangename gevolgen behandelen of voorkomen.

Voor een goede stabilisatie van de duim, bijvoorbeeld bij een skiduim.

Deze brace zorgt met name bij reumatische aandoeningen voor effectieve ontlasting, ondersteuning en stabilisatie van het polsgewricht waardoor een actief dagelijks leven weer mogelijk wordt.

Deze brace biedt buitengewone stabiliteit en een hoge mate van immobilisatie van het polsgewricht in een functionele houding

Deze in vorm gebreide polsbandage biedt compressie aan het polsgewricht en stimuleert de stabiliteit van de spieren. De geïntegreerde antibacteriële vezels voorkomen onaangename geurtjes.

Met de 3D serie bieden wij verschillende polsbraces voor een goede ondersteuning van het polsgewricht.

Rug

Voor diverse rugklachten van de lumbale wervelkolom heeft Heijnen Orthopedie braces die van licht tot zeer sterk ondersteunen om zo snel mogelijk klachtenvrij te kunnen functioneren.

Deze bevordert de sensomotorische functies en activeert de musculaire stabiliteit van de lumbale wervelkolom. De geïntegreerde antibacteriële vezels voorkomen onaangename geurtjes.

Deze is geschikt bij lichte tot matige lumbalgie, ischialgie en degeneratie van de wervelkolom en bovendien geschikt voor de behandeling van de onderste borstwervels (thoracale wervels). de braces werken pijnverminderend en ontlatend.

De drie rugbraces bieden een middelsterke stabilisering van de lendenwervelkolom. Deze stabiliseert door zijn hoogte ook de onderste borstwervels.

Deze richt de thoracale wervelkolom actief op en stabiliseert de lumbale wervelkolom. Het resultaat is een ontlasting van de totale wervelkolom.

Knie

De knie wordt dagelijks zwaar belast. Heijnen Orthopedie heeft een uitgebreid assortiment aan orthesen, braces en bandages voor tijdelijke of meer permanente behandeling of ondersteuning.

Deze knieorthese is geschikt voor functionele behandeling van kruisbandletsels en andere knieletsels waarbij gecontroleerde stabilisatie en mobilisatie vereist is.

De in vorm gebreide kniebandage stabiliseert het kniescharnier, vermindert de pijn en stimuleert het herstel. De geïntegreerde antibacteriële vezels voorkomen onaangename geurtjes.

Deze orthese geleidt de knieschijf tijdens het buigen en strekken van het been. Het speciale mechanisme van de orthese zorgt ervoor dat precies de juiste mate van ondersteuning wordt geboden, zonder druk op de patella.

Met deze brace biedt Heijnen Orthopedie diverse kniebraces voor een lichte tot sterke stabilisatie van het kniegewricht.

Enkel & voet

Bij sport en in het dagelijks leven worden de voeten en enkels zwaar belast. Heijnen Orthopedie heeft functionele orthesen, braces en bandages ontwikkeld met een hoog draagcomfort en een praktische vormgeving.

Door de speciale kunststof vorm en bandensysteem biedt deze stevige ondersteuning aan de enkel bij zware verstuikingen en instabiliteit.

Deze actieve enkelorthese activeert de spierstabiliteit in de enkel en verbetert de functie van het enkelgewricht. De geïntegreerde antibacteriële vezels voorkomen onaangename geurtjes

Deze orthese, ontworpen door Prof.Dr.Grifka, stabiliseert de voet in een neutrale positie. De orthese is geschikt bij zware verstuikingen en scheuren van de buitenste enkelbanden.

Deze tilt het voorste deel van de voet op waardoor buiging van de voet wordt beperkt.